Pileca krilca
Pileća krilca Foto:Shutterstock

Šta raditi sa pečenim pilećim krilcima? Preukusna - spolja hrskava, a iznutra sočna, taman koliko treba. Od njih su ručak ili večera – bog bogova! Ali i za meze, kao grickalice uz neobavezno ćaskanje. I čašu - dve piva. I kraja nema. Samo da ništa ne usfali - ni krilca ni pivo.

O AUTORU:

Sastojci:

1,5 kg pilećih krila

1,5 kašičica soli

Za marinadu:

1,5 kašičica bibera

1.5 kašičica aleve paprike

1 kašičica ljute aleve paprike

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica vegete

30 g senfa

2 kašike meda

sok od 1 limuna

malo ulja

Pileca krilca
Pileća krilca Foto:Shutterstock

Priprema

KORAK 1 – marinada: svež biber, slatka i ljuta aleva paprika, beli luk u prahu, vegeta, senf, med i limunov sok. Sve dobro promešati.

KORAK 2: Posoljena krilca uvaljati u pripremljenu marinadu i ostaviti da odstoje sat vremena na sobnoj temparaturi. Za to vreme promešati ih nekoliko puta.

PREPORUČUJEMO:

KORAK 3: Marinirana pileća krilca poređati u malo zamašćen pleh i preko njih posuti sasvim malo ulja. Pleh postaviti na pola visine rerne i peći na 200 ° C. Posle 30-tak minuta krilca prevrnuti i nastaviti peći još 15-tak minuta. Svo vreme kontrolisati kako se meso peče, najbolje po boji koju menja. Po potrebi smanjiti ili produžiti vreme pečenja.

Pileca krilca
Pileća krilca Foto:Shutterstock

Savet uz ovaj recept

Kada su krilca skoro gotova, pleh u kome se peku premestite u gornji deo rerne, uključite gril-grejač i zapecite ih nekih 10 minuta. Tako će biti hrskavija.

Prijatno, želi Vam Majstor Amater!

Sutra:
Kuva Majstor mater: Joletove sardine od rečne ribe

***

Bonus video: Bakšiš – Ko je škrt, a ko lak na napojnici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram