Majstor amater 24 - 30 maj
Foto: Shutterstock

Krompir se sprema na 1001 način. Odabrao sam jedan koji se sprema na brzaka i bez po muke. A doista fantastičan.

Sastojci:

1,5 kg roze krompira

3 lista lovora

*

O autoru:

3 jajeta

250 gr kajmaka

100 gr pavlake za kuvanje

malo narendanog muškatnog oraščića

so po ukusu

2 kašičice bibera ili po ukusu

1 veza naseckane mirođije

*

50 gr putera ili margarina

100 – 150 gr narendanog kačkavalja

Majstor amater 24 - 30 maj
Foto: Shutterstock

Priprema:

KORAK 1: Oguljen i na kolutove nasečen krompir zajedno sa lovorom spustiti u šerpu sa posoljenom i ključalom vodom i prokuvati ga poklopljenog 5-6 minuta.

KORAK 2 – preliv: Ručnom mutilicom umutiti jaja, kajmak, pavlaku za kuvanje, narendan muškatni oraščić, mleveni biber i naseckanu mirođiju.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 3: Pleh ili, još bolje, zemljani sud u kome će se jelo peći po celoj površini dobro i bogato zamastiti puterom. Prebaciti u njega već prokuvan krompir, pa preko njega sipati pripremljen preliv od kajmaka, pavlake i jaja. Sud prodrmati da se krompir u njemu lepo rasporedi, pa celu površinu posuti narendanim kačkavaljem.

KORAK 4: Sud sa krompirom gurnuti u renu, zagrejanu na 200 stepeni C i peći oko pola sata.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar