Japanski čizkejk
Japanski čizkejk; Foto: Laura Primo / Alamy / Alamy / Profimedia

Recept za najmekši dezert na svetu.

Sastojci:

– 3 jaja

– 120 g bele čokolade

– 120 krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg.

Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca.

Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.

Pročitajte još:

Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar