Čizkejk
Foto: Andrew Burton / Getty images / Profimedia

U poslednje vreme na domaćim forumima o kuvanju, na društvenim mrežama ali i u Gugl pretrazi se pojavljuje Nujorški čizkejk koji se za razliku od standardnog - peče.

Evo originalnog recepta za Njujorški čizkejk.

Pročitajte još:

Sastojci:

Podloga:

150 g keksa po izboru

100 g putera

1 kašika šećera

Fil:

750 g punomasnog sirnog namaza

100 g kisele pavlake sa 20 % m.m.

1 kesica vanilin šećera

3 kašike limunovog soka

narendana kora 1 limuna

4 veća jaja

3 kašike skrobnog brašna

175 g šećera

Priprema:

Keks sameljite i pomešajte sa šećerom i omekšalim puterom. Smesu istresite u tepsiju, poravnajte i stavite u frižider.

Sirni namaz ručno izmešajte s kiselom pavlakom, sokom i narendanom korom od limuna. U drugoj posudi varjačom penasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobnim brašnom. Zatim, sjedinite te dve smese, dobro promešajte varjačom i izlijte na podlogu od keksa, prenosi portal pcinjski017. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C, 15 minuta. Zatim, smanjite temperaturu na 140-150 stepeni C (bez otvaranja rerne) i pecite još nekih 50 minuta do sat vremena (dok kolač ne bude više želatinast na dodir).

Kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim staviti u frižider do služenja. Po želji, preliti voćnim sirupom ili ukrasti kriškama pomorandže.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare