ŽIV ČOVEK
Foto: Promo

Film "Živ čovek" Olega Novkovića sa Nikolom Đuričkom, Nadom Šargin i Janom Bjelicom u glavnim ulogama će biti prikazivan u bioskopima širom Srbije od 20. maja, najavljeno je iz distributerske kuće „Taramaunt“.

Film po scenariju Milene Marković, premijerno sa uspehom prikazan na Festu, prati priču o beogradskom rokeru Igoru Đeliću-Đela (Nikola Đuričko) koji se, posle prizanja njegove žene Sunčice (Nada Šargin) i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, u haosu svakodnevnice odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu…

„Ovo je priča o zbunjenom sredovečnom čoveku koji se i dalje traži, o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti. Ovo je priča o trenutku posle buđenja iz smrti, gde taj čovek odluči da prihvati svoj život i da ga da drugima“, rekao je o filmu reditelj Oleg Novković.

Nikola Đuričko je za lik Đele nagrađen „Beogradskim pobednikom“ za najbolju mušku ulogu u glavnom takmičarskom programu Festa. Đuričko je naveo da mu je to „najuzbudljivija uloga do sada“, a žiri je njegovu kreaciju ocenio kao „jedinstveni glumački izraz kojim nas vodi kroz katarzu glavnog lika koristeći ceo glumački habitus: od suptilnih sredstava pa sve do unutrašnjih tektonskih promena – smrti i njene pobede“.

„Živ čovek“ će biti prikazivan u „Sinepleks“ i „Sinestar“ bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Pančevu, u Kombank dvorani i beogradskim bioskopima „Roda“ i „Takvud“, kao i u „Eurosinemi“, „Abaziji“ i „Art Aleksandru Lifki“ u Subotici, LM-u Šapcu, „Ekranu“ u Somboru, „Kvartu“ u Kraljevu, „Artu“ u Užicu, Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju i bioskopima u kulturnim centrima i domovima kulture u Čačku, Gornjem Milanovcu, Leskovcu, Boru, Jagodini, Pirotu, Smederevu, Mladenovcu, Lazarevcu, Novom Pazaru, Požarevcu, Vrnjačkoj Banji, Trsteniku, Vrbasu, Boljevcu, Futogu, Kovinu, Staroj Pazovi i Rumi, navodi se u saopštenju i dodaje da će „Živog čoveka“ moći da pogleda i publika u Crnoj Gori, u „Sinepleksima“ u Budvi i Nikšiću, kao i u nikšićkom bioskopu „Sinema 213“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar