Foto: RTS; Privatna arhiva

Žiri za dodelu nagrade za lepotu govora "Radmila Vidak" pregledao je prispele predloge i odlučio da se ovogodišnja nagrada za lepotu govora "Radmila Vidak" dodeli Miranu Đevenici, dugogodišnjem spikeru i televizijskom voditelju Radio-televizije Srbije, čiji glas je oplemenio mnoge emisije Javnog medijskog servisa, kaže se u saopštenju.

„Miran Đevenica je dugogodišnji spiker, voditelj i prezenter Javnog medijskog servisa. Njegov prijatan glas, odlična dikcija i artikulacija, jasna i skladna interpretacija teksta čine da gledalac na najbolji način razume informacije koje prenosi voditelj“, kaže se između ostalog u saopštenju žirija.

Radio-televizija Srbije ustanovila je 2014. godine nagradu za lepotu govora koja nosi ime Radmile Vidak, prvog lektora Radio-televizije Beograd i velike jezičke prosvetiteljke, koja se delovanjem u programskoj svakodnevici Televizije i radija istrajno borila za korektnost akcenatskog interpretiranja i stilsku lepotu izgovorene reči. Nagradu dodeljuju Radio Beograd 2 i Kulturno-umetnički program Televizije Srbije.

Žiri za dodelu Nagrade „Radmila Vidak“ radio je u sastavu: prof. dr Sreto Tanasić, predsednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika, (predsednik žirija) i lektorke Radio-televizije Srbije Nataša Šuljagić i Zorica Mićić.

Nagrada će biti uručena u četvrtak, 20. aprila u 12 časova, na svečanosti u Klubu RTS, u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

Bonus video: Nebojša Glogovac nije zaboravljen: Nagrada za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca


.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar