Vladislav Bajac Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Udruženje izdavača i knjižara Srbije (UIKS), Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i Udruženje izdavača udžbenika, nastavnih sredstava i učila Srbije (UIUNSUS), posle pauze od četiri godine imaće svoje predstavnike u Odboru Sajma knjiga. Predsavnik UIKS-a biće, kako saznajemo, Marko Mirković, izvršni direktor Delfi knjižara, a ispred UPIS-a, prvi čovek Geopoetike, pisac Vladislav Bajac.

Zoran Hamović potvrđuje za Nova.rs da će predstavnik predsednik Udruženja profesionalnih izdavača Srbije u Odboru Sajma knjiga biti Vladislav Bajac. On dodaje da očekuje bolju organizaciju Sajma sa novim članovima Odbora.

– Mi smo se do sada susretali są problemima o kojima su odlučivali ljudi koji ne znaju taj posao. Oni nisu imali lošu volju, ali nedovoljno znanje je diskvalifikovalo ono što je nama bilo potrebno. Do sada je Odbor raspravljao uglavnom o raspodeli prostora, a to nije najvažnije na jednoj manifestaciji kao što je Sajam knjiga – poručuje Hamović.

Dejan Papić kaže da u budućnosti očekuje bolju komunikaciju są organizatorima Sajma

– Očekujemo da se uvaže neke naše ideje i inicijative, zato što izdavači najbolje znaju šta Sajam može da učini još boljim. Mislim da našim iskustvom možemo samo da doprinesemo poboljšanju, s obzirom na to da mnogi od nas obilaze sajmove po svetu. Sasvim sigurno imamo informacije iz prve ruke. Postoji ideja da sva tri člana udruženja budu koordinisana i da budu u komunikaciji, i na neki način da zajednički donosimo odluke i dajemo sugestije – istiće Papić.

Ukoliko epidemioška situacija dozvoli Međunarodni Sajm knjiga trebalo bi da bude održan od 24. do 31. oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar