Više od 120 balerina izvodi „Krcka Oraščića“ na Kolarcu

Kultura 11. jun 202213:31
Podeli:
Foto: Danilo Mijatović/BeoBalet

Gala koncert "BeoBalet bajka" biće održan u četvrtak, 16. juna u 19.30 u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a publika će imati priliku da uživa u maestralnom izvođenju 20 koreografija i varijacija iz poznatog klasičnog baleta "Krcko Oraščić", koje će izvesti više od 120 balerina, uzrasta od 3 do 15 godina, uz specijalne muzičke goste.

„Krcko Oraščić“ je jedan od najpoznatijih klasičnih baleta koji je napisao Čajkovski, detaljni scenario za balet dao je koreograf Marijus Petipa, a kao osnova za libreto uzeta je priča Aleksandra Dime, „Priča o Krcku Oraščiću“, koja je zapravo adaptacija originalne bajke E.T.A. Hofmana „Krcko Oraščić i kralj miševa“ iz 1819. godine.

Foto: Danilo Mijatović/BeoBalet

Krcko Oraščić je heroj uz koga se deca upoznaju sa baletom i obično ostanu zauvek zaljubljena u njega, u taj svet mašte, snova, ljubavi i pravde.

BeoBalet je umetnički centar za decu gde se deca upoznaju sa baletom, muzikom, glumom i opštom kulturom. Radi sa decom od 3 do 15 godina i trudi se da njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kojem će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo. Insistira se na drugačijem kulturnom okruženju, otkrivaju i negujuju prave vrednosti. Zajedno se otkrivaju klasični balet i muzika, te posećuju pozorišta, muzeji i galerije.

Foto: Danilo Mijatović/BeoBalet

Bonus video: Petra i Luka – zlatni baletski dvojac 

Komentari

Vaš komentar