Foto: Promo/Muzička omladina Kragujevac/Picasa

Mladi virtuoz na violini Uroš Adamović, inače učenik Škole za muzičke talente u Ćupriji, nastupio je pre neki dan kao solista u pratnji orkestra Praške filharmonije, pod dirigentskom palicom maestra Leoša Svarovskog.

Adamović je pozvan da nastupi sa renomiranim svetskim orkestrom kao finalista i jedan od pobednika konkursa Praške filharmonije „Talent Prahy 5“, namenjenog mladim muzičarima iz cele Evrope, saopštila je Muzička omladina-Kragujevac.

Koncert Adamovića i Praške filharmonije održan je 22. februara u sali Narodnog doma „Smíchově“ u Pragu, a publika je izuzetno izvođenje „Introdukcije i ronda kapričioza“ francuskog kompozitora Kamija Sen-Sansa, jedno od najzahtevnijih dela gudačke literature, nagradila velikim aplauzom i čak tri puta izvela na bis.

Mladi muzičar važi za jednog od naših najtalentovanijih violinista mlađe generacije, a nakon nastupa istakao je zadovoljstvo što je svojim izvođenjem uspeo da predstavi rezultate dugogodišnjeg rada i predstavi svoju zemlju, dodavši:

– Ovo doživljavam kao potvrdu da sam na pravom putu, kao i da se trud i rad isplate.

Nastup Uroša Adamovića u Pragu Foto: Promo/Muzička omladina Kragujevac/Picasa

Adamović je na sebe skrenuo pažnju javnosti u decembru 2020. godine, kada je održao nesvakidašnji humanitarni koncert u organizaciji Muzičke omladine-Kragujevac, a potom još nekoliko sličnih događaja na kojima su prikupljena značajna novčana sredstva za lečenje dece. Takođe, dobitnik je više od 30 nagrada, a do sada je nastupao na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu, i sarađivao sa eminentnim umetnicima iz celog sveta.

Bonus video:

Mehta na Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar