lindeman i garet foto magdalena stanković
Tim Lindeman i Dejvid Garet Foto: Magdalena Stanković/Promo

Frontmen slavne nemačke grupe "Ramštajn" Til Lindeman objavio je novi singl "Alle Tage Ist Kein Sonntag", a video spot za tu numeru uradio je u Beogradu sa našim rediteljem Zoranom Bihaćem, saopštila je izdavačka kuća Universal Music.

Lindeman, koga često nazivaju kraljem kontroverze, kraj godine obeležio je sa novim samostalnim singlom „Alle Tage Ist Kein Sonntag“, koji je i objavljen na kompakt disku, dodaje se u saopštenju ove izdavačke kuće.

Frontmenu popularne nemačke grupe „Ramštajn“ na novoj numeri „Alle Tage Ist Kein Sonntag“ pridružio se uspešni violinista Dejvid Garet.

Za taj singl snimljen je i video spot koji je Lindeman, što je najzanimljivije, radio u Beogradu, sa svojim dugogodišnjim prijateljem, našim rediteljem Zoranom Bihaćem. Podsetimo, Bihać, koji se školovao na prestižnim filmskih školama u Nemačkoj, već je potpisao nekoliko kontroverznih spotova za grupu „Ramštajn“, ali i za brojne druge poznate nemačke izvođače.

I najnoviji video spot, kao i obično kada je nemački umetnik u pitanju, prilično je „na ivici“, a Til Lindeman i Dejvid Garet zapravo su prikazali svoj osvrt na jedan od klasičnih nemačkih šlagera. Ovu pesmu su daleke 1922. godine izveli Fric Vunderlih i Marlena Ditrih. Lindeman je u svojoj verziji zadržao taj šlagerski duh, ali ga je upotpunio moćnom violinom i drugačijom izvedbom.

 

Podsetimo, proletos je bilo spekulacija da Lindeman, koji je sa grupom „Ramštajn“ svirao u Beogradu 2013. godine, ima koronavirus i da mu je život ugrožen. Krajem marta je bio primljen u bolnicu, na savet lekara benda.  Nakon što se vratio u Berlin sa koncerta iz Moskve imao je visoku temperaturu i upalu pluća, zbog čega je primljen na intenzivnu negu. Ispostavilo se da nema Kovid-19, a ubrzo je pušten iz bolnice.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar