Foo:EPA/Axel Heimken

Tim Lindeman (57), pevač nemačkog benda "Rammstein", nema koronavirus, potvrdio je bend na svom Fejsbuk profilu juče oko 19 sati, čime je negirao vesti objavljene istog dana pre podne da je muzičar zaražen.

„U četvrtak uveče Tim Lindeman je primljen u bolnicu, na savet lekara benda. Proveo je noć na intenzivnoj nezi ali je premešten odatle jer se oseća bolje. Testovi na koronavirus su negativni“, navodi se u kratkoj objavi benda.

„Rammstein“ se odlučio na ovaj korak nakon što je tabloid „Bild“ objavio, a skoro svi relevantni svetski mediji preneli, da je Lindeman zaražen koronom i da mu je život bio ugrožen. Takođe je pomenuo da je pevač, nedugo po povratku u Berlin prošle nedelje nakon konceta u Moskvi, imao visoku temperaturu i upalu pluća, zbog čega je primljen na intenzivnu negu.

Lindeman je sam nastupao u Moskvi, bez svog legendarnog benda, i to iz dva puta pošto su vlasti zabranile okupljanje više od 5.000 ljudi, međutim, koncerte u Permu, Kazanju i Voronježu je odložio.

Letnja turneja benda „Rammmstein“, sa nastupima po Evropi i Severnoj Americi, još uvek nije otkazana.

U Nemačkoj je do sada registrovano preko 42.000 slučajeva zaraženih, sa 253 smrtna ishoda, što je jedna od najmanjih stopa smrtnosti od koronavirusa u svetu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram