Venecijanski filmski festival u redovnom terminu

Kultura 24. maj. 202020:30 > 20:32
Podeli:
Foto:EPA-EFE/FABIO MUZZI

Venecijanski filmski festival biće održan kako je prvobitno i planirano, početkom septembra, izjavio je Luka Zaja, guverner Veneta.

Kako prenosi Rojters (Reuters), Luka Zaja je objasnio da se u ovoj zemlji usporava epidemija koronavirusa i da će popularna Mostra biti održana po planu.

Venecijanski filmski festival, najstariji na svetu, u januaru je objavio da će predsednica glavnog žirija 77. izdanja, koje je na programu 2-12. septembra, biti američka glumica Kejt Blančet.

Ovo su ohrabrujuće vesti, s obzirom da je najveći i najglamurozniji filmski festival, Kanski, nedavno i definitivno potvrdio da ove godine neće biti održan „u fizičkom obliku“. Sem Kana, do sada su otkazane i filmske smotre u Karlovim Varima, Lokarnu, Šangaju, Sidneju, Pragu…

Italija planira da ukine zabranu putovanja 3. juna. Svi putnici iz zemalja EU moći će da uđu bez odlaska u karantin. U zemlji je danas zabeleženo 119 novih smrtnih slučajeva od koronavirusa, čime je ukupan broj žrtava pandemije porastao na 32.735. Italija se nalazi na trećem mestu liste zemalja najteže pogođenih virusom, iza SAD i Velike Britanije.

 

Komentari

Vaš komentar