Foto: Printscreen

Centar za kulturu i turizam Mladenovac od 22. do 25. septembra organizuje filmski festival posvećen sećanju na Velimira Batu Živojinovića.

– U programu ćemo imati osam pretpremijera, od kojih su neka već osvojila nagrade ili konkurišu za filmska priznanja – kaže za Nova.rs Branko Miloradović, umetnički direktor festivala.

Scena iz filma Ala je lep ovaj svet Foto:Nemanja Miščević

Peti „Valter fest“ će otvoriti glumac Lazar Ristovski a za nagrade u kategorijama najbolji film, najbolja režija, najbolji glumac i glumica, kao i za nagradu publike, takmičiće se: „Komedija na tri sprata“ u režiji Sandre Mitrović, „Strahinja Banović“ Stefana Arsenijevića, „Džem od kavijara“ Ivice Vidanovića, „Leto kada sam naučila da četim“ reditelja Radivoja Raše Andrića, „Jenga – čudna igra“ Nikole Končarevića, „Heroji radničke klase“ Miloša Pušića i „Ala je lep ovaj svet“ Filipa Čolovića.

Selektor je Dragan Jeličić, a odluku o priznanjima doneće žiri u kojem su glumci Katarina Radivojević i Petar Božović, i reditelj Srđan Dragojević.

„Valter fest“ će biće završen dodelom priznanja i koncertom Radeta Šerbedžije.

Lordan Zafranović, reditelj, intervju
Lordan Zafranović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

– Svečanom zatvaranju prisustvovaće Lordan Zafranović, jedan od najpoznatijih reditelja u SFRJ, kome će biti uručena nagrada za životno delo – istakao je Branko Miloradović, direktor Centra za kulturu i turizam Mladenovac.

Bonus video: Druženje sa glumcima filma „Strahinja Banović“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar