Vasil i Matija zajedno sviraju na Pančevačkom džez festivalu

Kultura 30. okt. 202013:49
Podeli:
Vasil Hadžimanov i Matija Dedić,, Foto: Promo/PJF

Džez pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić nastupiše 6. novembra u 19 časova u okviru druge večeri 23. izdanja Pančevačkog džez festivala,, saopštili su danas organizatori.

Pančevački džez festival će ove godine biti održan uživo od 5. do 7. novembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

– Fokusiraćemo se na naš autorski rad. I Matija i ja imamo dovoljno materijala za jedan takav nastup. Sviraćemo numere iz našeg čitavog opusa, otkad se bavimo muzikom – kaže Vasil Hadžimanov.

Iste večeri od 20.30. nastupitiće internacionalni sastav austrijskog saksofoniste Volfganga Puschniga “Fulsome X“.

Wolfgang Puschnig , Foto: Promo/PJF/Dermaurer

“Projekat “Fulsome X” posvećen je filadelfijskom gitaristi Ricku Iannaconeu i zasniva se na izvođenju njegovih neobjavljenih kompozicija. Ovaj autor je stvarao u duhu ‘harmolodije’ koju je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih razvio fri-džez pionir Ornette Coleman, neobičnim spajanjem slobodnog džeza i fanka”, kaže se u najavi koncerta.

Kako je najavljeno, publika će na ovogodišnjem Pančevačkom džez festivalu moći da prati nastupe šest internacionalnih sastava muzičara iz Srbije, Hrvatske, Austrije Italije i Izraela. Ulaz na sve nastupe biće besplatan, uz prethodno preuzimanje karata.

Festival će otvoriti koncerti Irine Karamarković i Danijelea di Bonaventura 5. novembra u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Komentari

Vaš komentar