Predstava Feliks i Doris, Vladimir Grbić i Vanja Mijatović
Foto: Milan Đakov/Pozorište Madlenianum/Promo

U Operi i teatru Madlenianum u pripremi je nova predstava "Feliks i Doris" čija je premijera na Maloj sceni 9. decembra, a reprize 10. i 26. decembra.

Romantičnu komediju američkog pisca Bila Menhofa, režira nagrađivana rediteljka Olja Đorđević koja je ujedno i prevela ovaj komad.

Kako su objasnili autori, neobična ljubavna priča započinje u knjižari. Feliks radi na kasi, ali veruje da je pisac, iako nijedno njegovo delo nikad nije objavljeno. Doris je „prijateljica noći“, a predstavlja se kao manekenka i glumica, bez obzira na svoje oskudno iskustvo na tim poljima. Feliks pokreće točak sudbine prijavivši Doris upravitelju njene zgrade, a onda ona biva izbačena na ulicu, bez prebijene pare u džepu.

Predstava Feliks i Doris, Vladimir Grbić i Vanja Mijatović
Foto: Milan Đakov/Pozorište Madlenianum/Promo

Ona se pojavljuje na pragu njegovog stana i počinje ljubavna priča u kojoj oboje saznaju različite stvari jedno o drugom, a mnogo toga i o sebi. Koliko god da se oboje opiru, kako to biva u najboljim romantičnim komedijama, privlačnost je jača od njih i više nema povratka. Prilagođavanje dva potpuno različita načina života dovodi do brojnih komičnih situacija, a oni polako shvataju da ne mogu jedno bez drugog.

Doris, netipičnu manekenku i glumicu, tumači Vanja Milačić, a njen partner, neostvareni pisac u komadu, je gost iz Subotice, prvak njihovog teatra Vladimir Grbić.

– Komad koji je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka i koji je bio vredan i kultne ekranizacije, gde su u filmu „The Owl and the Pussycat“ nastalom po tom delu glavne uloge tumačili Barbra Strajsend i Džordž Sigal, sigurno će doneti radost na scenu Madlenianuma – poručuju iz ovog teatra.

Direktorka drame Madlenianuma Ana Radivojević Zdravković je rekla da je ovaj komad već dugo čekao svoje uprizorenje na Maloj sceni i konačno je dobio šansu kada je Mala scena ponovo počela sa radom, a izbor Olje Đorđević kao rediteljke takođe nije bio slučajan, jer je saradnja sa njom na prethodnom projektu „Koferče“ bila itekako dobra preporuka.

Predstava Feliks i Doris, Vladimir Grbić i Vanja Mijatović
Foto: Milan Đakov/Pozorište Madlenianum/Promo

Milačićeva je na današnjoj konferenciji istakla da je radeći na ovom projektu ponovo zavolela svoj poziv, jer se sjajno zabavljala dok je gradila lik „dame“ sa ulice, posrnule ali vesele i odvažne žene, i krajnje iskrene.

Vladimir Grbić, glumac Subotičkog pozorišta istakao je da će mu rad na ovoj predstavi ostati u sećanju po obilju smeha koji je imao radeći sa koleginicom Vanjom, a sa raditeljkom je ovo već deseti projekat koji radi i veoma je zahvalan što ga je uključila u ovu neverovatnu ljubavnu priču.

Bonus video: Praznična apatija umesto euforije – gosti Vanja Milačić i Vuk Tomić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar