Ašhen Ataljanc/Foto: Braca Nadezdic/commons.wikimedia.org

Nakon što je primabalerina Ašhen Ataljanc podnela ostavku na članstvo u Upravnom odboru Narodnog pozorišta (UO NP) u Beogradu, ovo telo će napustiti još jedan član, saznaje Nova.rs.

Reč je o diplomiranoj pravnici Jasni Nuhović, inače šefici Službe za pravne i kadrovske poslove, koja bi trebalo da bude razrešena sa ove dužnosti zbog sukoba interesa koji je ustanovila Agencija za borbu portiv korupcije.

Za člana UO Narodnog pozorišta imenovana je u decembru 2018. godine, posle smene tadašnjeg upravnika Dejana Savića koji je odbijao da podnese ostavku.

U sastavu Upravnog odbora nacionalnog teatra su operski pevač Nikola Mijailović, dr Filip Bojić docent na Pravnom fakultetu u Beogradu, Marko Čkonjević, distributer za kinematografiju, osnivač “Fame solutions”, Dejan Кolarov, solista Baleta Narodnog pozorišta i glumac Svetislav Bule Goncić.

Zanimljivo je da je došlo i do izmena u Nadzorom odboru Narodnog pozorišta koje ima tri člana. Nedavno je Vlada Republike Srbije sa te funkcije zbog sukoba interesa razrešila Aleksandru Antić, šefa računovodstva Narodnog pozorišta. Umesto nje, imenovalo je Dragišu Ilića, zaposlenog u NP.

Podsećamo, na sednici UO 16. februara, kojom je prvi put predsedavao Svetislav Goncić, usvojen je plan za tekuću godinu ali naredne nedelje kada je nastavljeno zasedanje UO nije usvojio završni finansijski račun upravnice Ivane Vujić. To je već drugu godinu zaredom bio kamen spoticanja, ali za razliku od prošle kada je nekim čudom usvojen, to se ovog puta nije dogodilo. Kako saznajemo, jedini glas za usvajanje ovog računa upravo je bio od Aleksandre Antić.

Kakve će biti posledice, čeka se odluka Ministarstva kulture.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare