Scena iz filma "Žena koja obećava" Foto:Tanjug/Focus Features via AP

Trileri, akcione komedije, hvaljena i nagrađivana ostvarenja, novi domaći filmovi i nastavci popularnih serijala naći će se pred domaćom bioskopskom publikom tokom maja meseca.

Već od 6.maja u bioskopima će se naći film „Veliki povratnici“, za koji je scenario i režiju potpisao Džordž Galo. U ovoj akcionoj komediji glavne uloge tumače Robert De Niro, Morgan Friman, Tomi Li ons i Zak Braf, saopštili su iz distributerske kuće Taramaunt.

Priča se plete oko producenta Maksa Barbera, koji duguje novac šefu mafije Redžiju Fontejnu zato što je njegov film doživeo fijasko. Iako mu je život na kocki, Maks producira novi film, ne bi li pritom ubio glavnog glumca prilikom izvođenja neke od vratolomija i onda uzeo novac od osiguranja…

Akcioni triler „Do kraja“, koji u središte stavlja pljačku „neprobojne“ Banke Španije dok se odigrava finale Svetskog prvenstva u fudbalu, pred bioskopskom publikom biće od 13. maja.

Istoga dana, nakon što svoju srpsku premijeru doživi na 49. Festu, u bioskopsku distribuciju ulazi i jedan od najhvaljenijih filmova „Žena koja obećava“. Ostvarenje koje je bilo u trci za sve najprestižnije nagrade- od Zlatnog globusa, preko Bafte, do Oskara, režirala je glumica i sineastkinja Emerald Fenel, a glavnu ulogu poverila Keri Maligan.

Britanska glumica igra Kesi, mladu ženu koja je obećavala, dok se nije desio misteriozni događaj…

Posle svetske premijere na Festu novi film Olega Novkovića „Živ čovek“ naći će se u bioskopima od 20. maja. Po scenariju Milene Marković realizovan je film u kome glavni junak, beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda „Sinovi“ Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko), živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema. Ženino uznemirujuće priznanje i novosti koje mu priređuje ćerka tinejdžerka, vode ga ka odluci da radikalno promeni svoj život i počne sve ispočetka.

Glumac i reditelj Džon Krasinski potpisao je nastavak filma „Tiho mesto“, u kome igraju Emili Blant i Silijan Marfi. U ovom hororu, koji će na repertoaru bioskopa biti od 27. maja, porodica Abot ponovo je prinuđena da se suoči sa strahotama spoljašnjeg sveta, i borbom za opstanak.

Istoga dana u bioskopima će „zaigrati“ i animirana komedija „Kruds-novo doba“ Džoela Kraforda. U pitanju je nastavak priče o prvoj porodici praistorije, Krudsima i njihovom suočavanju sa svetom koji se menja. I dok su glasove junacima ovog filma originalno pozajmili Nikolas Kejdž, Rajan Rejnolds i Ema Stoun, u srpskoj sinhronizaciji uloge tumače: Srđan Timarov, Paulina Manov, Đurđina Radić, Sergej Bulatović, Nada Blam, Dragan Vujić, Marko Janketić…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar