Projekat dokumentarnog filma „U slavu ljubavi“ Tamare Drakulić
Tamara Drakulić Foto: Filmski centar Srbije

Dokumentarni film "U slavu ljubavi" Tamare Drakulić imaće svetsku premijeru na Sarajevo film festivalu, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije. Ovo ostvarenje odabrano je za zvanični takmičarski program, pa će se naći u konkurenciji za nagradu "Srce Sarajeva".

„U slavu ljubavi“ (In Praise of Love) u 18 minuta spaja malo pustinjsko selo, Šekspira, lokalne mitove i aktuelnu svakodnevicu, tražeći opravdanje za svoj naziv u njihovoj interakciji, opisuju ovaj film u Filmskom centru Srbije.

Projekat dokumentarnog filma „U slavu ljubavi“ Tamare Drakulić
Iz filma „U slavu ljubavi“ Tamare Drakulić Foto: Filmski centar Srbije

– Otvarajući nam vrata svog polako odumirućeg sveta punog mitova, odvažnih susreta, poduhvata i dubokih sagledavanja manje očiglednih tokova društvene stvarnosti, Beto, jedan od najhrabrijih i najmudrijih ljudi koje sam upoznala, nas takođe vodi i tamo gde najviše i sam voli da ide – u nepoznato. Sintetički svet, nastao radi ovog filma, spaja maleno pustinjsko selo sa Šekspirom, lokalne legende sa romantičnom tragedijom dalekog kontinenta, aktuelnu svakodnevicu sa tragovima minulih vremena. Vodeći nas u „središte ove zemlje“, Beto nas dovodi do ostvarenja namere iskazane u naslovu filma, i tačke iz koje se briga o sebi razotkriva kao neraskidivo povezana sa brigom o bićima oko sebe – kaže Tamara Drakulić, rediteljka, scenaristkinja i montažerka ovog ostvarenja.

Tamara Drakulić rediteljka je dokumentarnog filma „Ljuljaška“, dokufikcijskog „Okeana“ i igranog filma „Vetar“.

Direktor fotografije je Igor Đorđević, dizajn zvuka uradio je Hoze Migel Enrikes, a producentkinja je Jelena Angelovski („Monkey Production“). Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije i programa MEDIA Kreativna Evropa, a predstavljan je u okviru platformi: LisabonDocs, Rough Cut Boutique, LocarnoPro…

Sarajevo film festival biće održan 26. put, od 14. do 21. avgusta, ali ove godine u onlajn formatu zbog koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar