Goran Šušljik Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Zadovoljni smo scenariom, imamo sjaju glumačku podelu, sjajne autore, motivisani smo i spremni da ispričamo jednu veliku priču, kaže o "Vremenu zla" glumac Goran Šušljik, kreator serije u kojoj tumači i jednu od uloga.

Snimanje serije „Vreme zla“ zasnovane na istoimenoj trilogiji romana Dobrice Ćosića nedavno je započeto u Beogradu, a portal Nova.rs ekskluzivno je prisustvovao snimanju prvih kadrova. Razgovarali smo sa Goranom Šušljikom, koji je, pored toga što igra ulogu Petra Bajovića, i kreator serije.

„Ne mogu mnogo da vam kažem, čekali smo da kiša stane, pa smo tek onda krenuli u prve kadrove. Uzbuđenje je već odavno u nama, a biće ovo dug proces, do kraja decembra snimamo. Imaćemo raznih dana, trebaće nam i snega i kiše i svega što treba jednoj dramskoj seriji. Zadovoljni smo scenariom, imamo sjaju glumačku podelu, sjajne autore, motivisani smo i spremni da ispričamo jednu veliku priču“, rekao je Šušljik za Nova.rs.

Glumac je otkrio ponešto i o liku koji igra.

„Ne bih mnogo otkrivao, ali mogu reći da je Petar Bajović obaveštajac i čovek zaljubljen u jednu ženu. Ta ljubav, ali pre svega vera u to što radi, gura ga u tragične situacije i on zbog svega toga strada. Zbog ideje i zbog ljubavi“.

Goran Šušljik Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Govoreći o snimanju u vreme koronavirusa, Šušljik je rekao da mu se čini da se „nikada više nije snimalo, verovatno ima dobrih razloga za to“.

„Korona je otvorila Pandorinu kutiju svega onoga kakav je svet, između ostalog, ovo čime se mi bavimo, taj naslov, duboko pripada ovoj stvarnosti“, ocenio je on.

Pročitajte još:

Tokom jednog od ranijih intervjua za naš portal, dok je snimanje serije tek bilo u planu, Šušljik je rekao da „ima nečeg filmičnog i holivudskog u Ćosićevim delima“.

„Ima mnogo toga da se kaže o Ćosiću, ali ono što mene najviše interesuje je kako ta literatura može da se čita, zašto je ona uzbudljiva, zašto je filmična. Kod Ćosića, na jedan čudan način, osim što je on darovit i veliki pisac, ima nečega izuzetno privlačnog, filmičnog, u tome kako tretira likove, u atmosferi, nečeg čak holivudskog u onome što piše i to nam na neki način omogućava da se bavimo njegovim romanima na ovaj način, a ono što su njegove teme, ideje i misli, pa i poetika, podjednako su važni u ovom vremenu. U „Vremenu zla“ prelazimo iz 19. veka u jedno moglo bi se reći mnogo kompleksnije istorijsko vreme, mada su vremena uvek kompleksna, vidite šta nam se dešava danas. Dakle, radnja „Vremena zla“ odigrava sa između dva svetska rata i na samom početku Drugog svetskog rata“, rekao je on tada.

Goran Šušljik Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Režiju „Vremena zla“ potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio „Korene“, čime je literatura Dobrice Ćosića ponovo vraćena u žižu javnosti kao predložak za nastanak uzbudljivih filmskih dela.

Scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, autorka muzike Irena Dečermić, a direktori fotografije su Marko Milovanović i Marko Mladenović.

U seriji glume Žarko Laušević, koji će tumačiti Vukašina Katića, Boris Isaković (Svetozar Vujković), Goran Bogdan (Bogdan Dragović), Sergej Trifunović (knez Pavle Karađorđević), Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka Luković), Nada Šargin (Milena Katić), Radovan Vujović (Ivan Katić), Isidora Simijonović (Nađa Luković), Pavle Mensur (Miško Pub)…

Serija od 15 epizoda nastaje u produkciji kompanije „United Media“, a planirano je da bude emitovana na kanalu Nova S sledeće godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar