Saznajemo: Goran Bogdan u seriji „Vreme zla“

Kultura 05. avg. 202010:46 > 11:45
Podeli:
Goran Bogdan, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Hrvatski glumac Goran Bogdan igraće jednu od nosećih uloga u seriji "Vreme zla“ čije bi snimanje trebalo da počne danas u Beogradu, saznaje portal Nova.rs.

Serija nastaje po istoimenom delu Dobrice Ćosića, a Bogdanu je dodeljena uloga Bogdana Dragovića. Glumac poreklom iz Širokog Brijega već je ostvario nekoliko zapaženih pojavljivanja u našoj kinematografiji pa ga možemo smatrati domaćim. Nedavno smo ga gledali u sjajnoj glavnoj ulozi u filmu „Otac“ Srdana Glubovića, dok ga najšira publika najviše pamti po roli Mustafe Golubića u „Senkama nad Balkanom“.  Najveći internacionalni uspeh mu je učešće u trećoj sezoni hit serije „Fargo“.

Pročitajte još:

Kako smo već ekskluzivno objavili u seriji „Vreme zla“ pored Bogdana pojaviće se krem srpskog glumišta predvođen Žarkom Lauševićem koji će tumačiti Vukašina Katića. Tu su još i Boris Isaković (Svetozar Vujković), Sergej Trifunović (knez Pavle Karađorđević), Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka Luković), Nada Šargin (Milena Katić), Radovan Vujović (Ivan Katić), Isidora Simijonović (Nađa Luković), Goran Šušljik (Petar Bajević), Pavle Mensur (Miško Pub).

Goran Šušljik je i kreator serije, dok je izvšni producent „United media“. Režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio „Korene“, čime je literatura Dobrice Ćosića ponovo vraćena u žižu javnosti kao mogući predložak za nastanak uzbudljivih filmskih dela. Scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, autorka muzike Irena Dečermić, a direktori fotografije su Marko Milovanović i Marko Mladenović.

Goran Šušljik, Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Ima nečega izuzetno privlačnog, filmičnog, u tome kako Čosić tretira likove, u atmosferi, nečeg čak holivudskog u onome što piše i to nam na neki način omogućava da se bavimo njegovim romanima na ovaj način, a ono što su njegove teme, ideje i misli, pa i poetika, podjednako su važni u ovom vremenu. U „Vremenu zla“ prelazimo iz 19. veka u jedno, moglo bi se reći, mnogo kompleksnije istorijsko vreme, mada su vremena uvek kompleksna. Vidite šta nam se dešava danas. Dakle, radnja „Vremena zla“ odigrava sa između dva svetska rata i na samom početku Drugog svetskog rata – rekao je svojevremeno Šušljik u prvom intervjuu za Nova.rs povodom nastanka serije „Vreme zla“.