Isidora Simijonović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Danas je u Beogradu započeto snimanje serije “Vreme zla” po istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Goran Šušljik je, pored toga što ima jednu od nosećih uloga, i kreator serije, dok je izvšni producent “United media”. Portal Nova.rs danas je ekskluzivno prisustvovao prvim kadrovima snimanja.

Iako je kiša, kako su nam objasnili na setu, delimično poremetila planove i usporila snimanje, prvi kadrovi su ipak zabeleženi, a u njima su se našle glumice Nada Šargin i Isidora Simijonović.

U opuštenoj atmosferi, razgovarali smo i sa Goranom Šušljikom koji u seriji tumači ulogu Petra Bajovića. Ne odajući puno, glumac i producent najavio je duge snimajuće dane koji će trajati i nekoliko meseci.

Goran Šušljik Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Ne mogu mnogo da vam kažem, čekali smo da kiša stane, pa smo tek onda krenuli u prve kadrove. Uzbuđenje je već odavno u nama, a današnji dan je dan da se ta trema razbije i da se zaletim. Biće ovo dug proces, do kraja decembra snimamo. Imaćemo raznih dana, trebaće nam i snega i kiše i svega što treba jednoj dramskoj seriji“, rekao je glumac za Nova.rs i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Zadovoljni smo scenariom, imamo sjaju glumačku podelu, sjajne autore, motivisani smo i spremni da ispričamo jednu veliku priču. Ne bih mnogo otkrivao, ali mogu reći da je Petar Bajović obaveštajac i čovek zaljubljen u jednu ženu. Ta ljubav, ali pre svega vera u to što radi, ga gura u tragične situacije i on zbog svega toga strada. Zbog ideje i zbog ljubavi.“

Važno je napomenuti da režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio “Korene”, čime je literatura Dobrice Ćosića ponovo vraćena u žižu javnosti kao mogući predložak za nastanak uzbudljivih filmskih dela.

Scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević, autorka muzike Irena Dečermić, a direktori fotografije su Marko Milovanović i Marko Mladenović.

U seriji glume Žarko Laušević koji će tumačiti Vukašina Katića. Tu su još i Boris Isaković (Svetozar Vujković), Goran Bogdan (Bogdan Dragović), Sergej Trifunović (knez Pavle Karađorđević), Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka Luković), Nada Šargin (Milena Katić), Radovan Vujović (Ivan Katić), Isidora Simijonović (Nađa Luković), Goran Šušljik (Petar Bajević), Pavle Mensur (Miško Pub).

Serija će premijerno biti prikazana na televiziji Nova S naredne godine.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar