Foto: Promo/Bojana Janjić

Otvaranje izložbe „Studija slučaja“ beogradske umetnice Biljane Đurđević biće održano u četvrtak, 30 juna u 20 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Izložbom „Studija slučaja“ beogradske umjetnice Biljane Đurđević, docentkinje na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, nastavlja se ovogodišnja uspešna saradnja između Muzeja savremene umetnosti u Beogradu sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske, kaže se u saopštenju.

Foto: Promo/Bojana Janjić

Nakon izuzetno zapažene izložbe Biljane Đurđević u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, gdje je predstavljen deo njenog novog multimedijalnog umetničkog projekta u svom punom obimu biće priređen u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Serija radova „Studija slučaja“ delom proizilaze iz grafičke novele koju je autorka objavila 2020, a koja je dobila dalju vizuelnu elaboraciju najpre u seriji slika velikog i srednjeg formata, u kojima uvodi određene novine u likovnom postupku, zatim i u video-animacijama, čime se zaokružuje vrstan transmedijski i esejistički pristup temi.

Foto: Promo/Vladimir Popović

Ova izložba predstavlja polaznu tačku studije slučaja o ljudskoj, socijalnoj i etičkoj degradaciji a koje nisu dio distopijske vizije budućnosti, već refleksija sveta u kom trenutno živimo.

Bonus video – Oldtajmeri u Nišu: Mladi da se upoznaju, stariji da se prisete

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar