Kristin Hersh
Kristin Hersh Foto: Peter Mellekas/Dom omladine Beograd/Promo

Ikona američke alternativne muzičke scene Kristin Herš održaće prvi samostalni koncert u Srbiji 27. maja u Velikoj dvorani Doma omladine Beograda, saopšteno je iz DOB-a.

Heršova je najpoznatija po tome što predvodi sastav Throwing Muses, koji je uz bend Pixies, tokom osamdesetih godina prošlog veka proslavio širom sveta bostonsku muzičku scenu.

Na solo turneji, u okviru koje 27. maja dolazi u Beograd, u Dom omladine Kristin Herš će promovisati prošlogodišnje izdanje njenog benda “Sun Racket“.

Kao autorka, gitaristkinja i pevačica Kristin Herš odigrala je značajnu ulogu u afirmisanju ženskog principa unutar savremenog rokenrola, podsećaju organizatori njenog prvog gostovanja u Beogradu.

Osim rada sa bendom Throwing Muses i triom 50 Foot Wave, Heršova, koja iza sebe ima dvadesetak albuma, poznata je i po duetu sa Majklom Stajpom iz grupe REM u pesmi „Your Ghost“, koji je obeležio devedesete godine, ali i po solo karijeri, kojom je utrla put “amerikana“ zvuku i novim kantautorkama od Ket Pauer do Fibi Bridžers.

Heršova, ikona indi rok scene, 2010. godine napisala je i memoare „Rat Girl“, u izdanju kuće „Penguin“, koje je magazin „Rolingstoun“ svojevremeno uvrstio među najbolje muzičke biografije ikada.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar