Srpsko narodno pozorište Foto:Shutterstock/BalkansCat

Sterijino pozorje biće održano od 26. avgusta do 3. septembra, saopštili su danas organizatori 65. pozorišnog festivala u Novom Sadu.

„S nestrpljenjem vas iščekujemo na 65. Sterijinom pozorju“, poručili su organizatori Sterijinog pozorja, ističući da će o repertoaru, pratećim programima i svim dešavanjima ‘koja Festival čine jednom od najznačajnijih kulturnih manifestacija u regionu’ naknadno obavestiti javnost.
Festival pod sloganom „Stvarnost – čudnija od mašte“ prvobitno je planiran od 26. maja do 3. juna, ali je njegovo 65. izdanje moralo da bude odloženo zbog pandemije koronavirusa.

Teatrolog dr Svetislav Jovanov odabrao je osam predstava za takmičarsku selekciju, a za netakmičarski program „Krugovi“ još tri. Merilo selektora bilo je, kako je ranije saopštio na zvaničnom sajtu Pozorja, „autentičnost srazmere strasti i samosvesti u konkretnom dijalogu pozorišta sa stvarnošću“. Selektor je naveo i da je sezona 2019/20. bila „u znaku duboke egzistencijalne krize, ali, isto tako, i u znaku povišene umetničke i društvene samosvesti“, a da su autori „u većini slučajeva“, predočili „uzbudljivu, gorku, često šokantnu mapu vidova stvarnosti u kojoj živimo ili koja živi u nama“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar