Stefan Milenković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Srpski violinista Stefan Milenković i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović dogovorili su da proslavljeni violinista od ovog meseca bude angažovan kao selektor muzičkog programa Centra, saopšteno je iz te ustanove.

– Grad Novi Sad, Fondacija i KCNS su dobar tim, a to nije slučaj u većini gradova širom sveta. Ceo grad diše zajedno, što daje rezultate jer svi radite na zajedničkom cilju i ja sam tu da pomognem koliko mogu – rekao je u razgovoru Stefan Milenković.

Panaotović je upoznao je Milenkovića sa radom i programima KCNS, sa činjenicom da ustanova aktivno sarađuje sa četiri nobelovca i da je 2015. godine pokrenuo inicijativu protiv kiča i šunda i pozvao mlade da se vrate kulturi i umetnosti.

– KCNS ima izvanredan Džez festival kao i INFANT na koji dolaze pozorišne trupe iz celog sveta. Kulturni centar je bio “nosač aviona“ za Fondaciju 2021 u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture – naglasio je Panaotović dodavši da zvanični Jutjub kanal KCNS ima više od četiri miliona pregleda i da sve naše redakcije ostvaruju značajne rezultete.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar