Foto: Printscreen; Stefan Milenković

Violinista Stefan Milenković odnedavno je američku adresu zamenio beogradskom, a u jutarnjem programu "Probudi se" potvrdio je da više nema dileme i da će ostati da živi u Srbiji. On je rekao da će u Novom Sadu voditi novu koncertnu dvoranu.

„Meni je drago što smo ponovo tu. To je ono što je najvažnije. Moj san je uvek bio da Srbija postaje mala-velika velesila muzike violine. Ja ove godine slavim 40 godina od prvog nastupa, rodio nam se sin i ja ne vidim drugi način da budemo bliži našoj familiji, nego da se vratimo ovde“, rekao je čuveni Stefan Milenković.

On je naveo da svaki period u životu ima svoje mesto i ciljeve.

„U jednom trenutku čovek se zapita šta je najvažnije i to je sigurno familija. Ovo prislino razdvajanje zbog pandemije nam je još više ukazalo na to. To je zrilo duže, to je bila samo potvrda da želimo da budemo bliže familiji. Moj veliki san je bio da ovde učestvujem aktivnije u životu klasične muzike, na duže staze ovde osnažiti klasičnu muziku, a pre svega našu violinsku školu. Pod tim mislim ne samo studente, već i profesore koji su fantastični. Objediniti to i plasirati marketinški u svetu, to je ono što mi je bila želja“, rekao je čuveni violinista.

On je naveo da je u više navrata morao da krene iz početka.

„Kada je prestao taj period ‘čudo od deteta’, tada sam išao na internacionalna takmičenja i praktično počeo na neki način od nule u jednoj borbi u odrasloj konkurenciji. Tu sam utrostručio moje vežbanje. Sa 16 i 17 godine 10 puta išao sam na internacionalna takmičenja i 10 puta bio u finalu i osvajao nagrade. To je dalo jedan sledeći zamah. Gledam na karijeru kao proces, ne na destinaciju“, naveo je Milenković.

On je izjavio da se ceo svet zaustavio što se tiče putovanja, da je normalno da se radi pod restrikcijama.

„Neke stvari jesu već prešle na onlajn. Videli smo da neke stvari tako mogu da se rade, ali i da neke stvari ne mogu. Sam koncert na primer. Dobio sam bezbroj poziva na razne striminge. Na žalost, koliko god da zadržava neko vaše globalno prisustvo, postoji još jedan sadržaj interneta. Da li će neko kliknuti na koncert i sesti ispred kompjutera ili na telefonu gledati, to je bolje nego ništa, ali i dalje ne zamenjuje živ nastup“, ističe Milenković.

O planovima vezanim za novu koncertnu dvoranu u Novom Sadu, on kaže da ima dobre volje sa mnogih strana.

„Tu je i organizacija ‘Srbija stvara’ koja je pod pokroviteljstvom kabineta predsednice Vlade, koja okuplja kreativne ljude, povezuje ih sa kreativnim ljudima i ljudima u biznisu. Tu je grad Novi Sad, sala, ali i kao prestoncia kulture 2021, odnosno 2022, jer se to najverovatnije pomera. Taj posao počinje već sad. Mi imamo 13. januara koncert, odnosno svečano otvaranje te sale“, rekao je on i naveo da će nastupiti na tom koncertu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare