Stefan Milenković, Foto: Nebojša Babić/Nova.rs

Slavni srpski violinista Stefan Milenković organizovaće u julu i Čačku međunarodni master klas violine, namenjen talentovanim učenicima i studentima klasične violine širom sveta, saopšteno je danas.

MIlenković master klas organizuje uz podršku platforme „Srbija stvara“ i Turističke organizacije Čačka. Organizatori kažu da se prijave mogu slati do 1. maja, nakon čega će 31. maja Milenković odabrati 10 najboljih kandidata, koji će potom u julu pohađati dvonedeljni program u muzičkoj školi „Vojislav Vučković“ u Čačku.

„Program dvonedeljnog kampa kreirao je Milenković na osnovu više od 20 godina pedagoškog iskustva na nekim od najprestižnijih svetskih muzičkih koledža, među kojima i Džulijard škola u Njujorku, ali i na osnovu raznih edukacija koje je i sam pohađao“, navodi se u saopštenju.

Polaznici master klasa pohađaće svakodnevne teorijske i praktične grupne i individualne časove sa Milenkovićem, dnevne časove fizičke spreme specifično razvijene za muzičare, kao i tehnike specijalizovanog disanja, posebno relevantnih za javne nastupe.

Jedan od najvećih srpskih violinista i najmlađi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, poslednjih godina bio je i redovni profesor violine na Univerzitetu Ilinois i gostujući profesor na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.

Više detalja o programu, propozicijama i uslovima pohađanja master klasa mogu se pronaći na zvaničnoj veb stranici Stefana Milenkovića..

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar