Nebesa

Filmovi Milice Tomović, Stefana Arsenijevića i Srđana Dragojević na programu su 14. Festivala CinEast u Luksemburgu od 7. do 14. oktobra, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Reč je o festivalu u čijem su fokusu kinematografije zemalja Centralne i Istočne Evrope. Planirano je 110 filmskih projekcija, 55 dugometražnih i 35 kratkometražnih ostvarenja, među kojima su i brojni srpski filmovi.

U glavnom takmičarskom programu je zapaženi celovečernji prvenac “Kelti“ rediteljke Milice Tomović, nagrađen i na festivalu u SarajevuU okviru programa Cinescope, koji okuplja nagrađivane filmove iz ovog dela Evrope je i “Strahinja Banović” reditelja Stefana Arsenijevića (luksemburška manjinska koprodukcija) koji je nedavno osvojio čak pet nagrada na prestižnom festivalu u Karlovim Varima, među kojima je i Gran pri Kristalni globus. Najavljeno je da će Arsenijević biti i gost festivala.

Osim toga, u segmentu nazvanom FunnyEast, predviđenom za komedije, nalazi se i film “Nebesa“ Srđana Dragojevića, dok su u programu kratkometražnih ostvarenja i kratki igrani film “Armadila” rediteljke Gorane Jovanović, kratki dokumentarni film “Plava granica” autora Ivana Milosavljevića i manjinska srpska koprodukcija – kratki animirani film “Mikrokazeta – Najmanja kazeta koju sam ikad vidio” Igora Bezinovića.

Nastanak svih pomenutih ostvarenja podržao je Filmski centar Srbije, ističe se u saopštenju FCS.

Bonus video:

Beograd u filmskim scenama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar