Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pozdravljamo inicijativu Ministarstva kulture i pronalaženje rešenja za spasavanje Kolarčeve zadužbine, ali je važno da jedna od najvrednijijh kulturno-obrazovnih institucija koju ovaj grad i zemlja imaju bude prepoznata kao ustanova od izuzetnog nacionalnog značaja, čime bi se konačno trajno rešilo finansiranje ove ustanove, saopštili su nezavisni odbornici sa liste “Srce grada” u Starom gradu.

Кolarčevoj zadužbini odobren je novac iz republičkog budžeta kao pomoć da se pokriju troškovi i obezbede uslovi za rad u vanrednim i otežanim okolnostima zbog pandemije.

„Pozdravljamo inicijativu Ministarstva kulture i informisanja i pronalaženje rešenja za spasavanje jedne od najvrednijijh kulturno-obrazovnih institucija koju ovaj grad i zemlja imaju. Drago nam je da je ovo ministarstvo konačno prepoznalo važnost očuvanja Zadužbine Ilije M. Kolarca i kao simbola zadužbinarstva, koji nam danas toliko nedostaje, ali i institucije koja je svojim delovanjem i programom, kroz svoju dugu istoriju, doprinela kulturnom razvoju našeg društva“, saopštili su odbornici iz „Srca grada“.

Oni, međutim, u saopštenju ističu i da je „važno da aktuelno Ministarstvo prepozna Zadužbinu kao instituciju od izuzetnog nacionalnog značaja, čime bi se konačno rešilo trajno finansiranje ove ustanove u skladu sa kulturno-obrazovnim delatnostima ove Zadužbine i zadatakom trajnog negovanja publike, a da zadrži status Zadužbine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare