Foto: Non-Aligned_Films Scena iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“

U prestižnoj selekciji Međunarodna nedelja kritike (Settimana Internazionale della Critica), zvaničnog takmičarskog programa Venecijanskog festivala, Olga Košarić, montažerka srpskog igranog filma "Da li ste videli ovu ženu?" osvojila je Specijalnu nagradu.

Prvo ostvarenje naših reditelja i scenarista Dušana Zorića i Matije Gluščevića, u okviru selekcije Settimana Internazionale della Critica, bilo je u konkurenciji sedam debitantskih filmova iz celog sveta, i ovo visoko priznanje Olgi Košarić je dodeljeno u kategoriji umetnika do 40 godina, piše „Danas“.

Film „Da li ste videli ovu ženu?“ snimljen je kao srpsko – hrvatska koprodukcija, a njegova uzvudljiva priča prati tri života jedne sredovečne žene koja na različite načine pokušava da „iskoči iz svoje kože“ i promeni tok života.

Foto: Dario Konstantinović

Glavnu junakinju igra hrvatska glumica Ksenija Marinković, a u glumačkoj ekipi su i Boris Isaković, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić… U ovom filmu legendarni glumac Vlasta Velisavljević ostvario je poslednju ulogu na velikom platnu.

„Da li ste videli ovu ženu“ producirala je Čarna Vučinić (Non-Aligned Films), u saradnji sa RTS, Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda i zagrebačkom producentskom kućom Dinaridi Film, uz podršku Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pre ostvarenja naših mladih autora, Dušana Zorića i Matije Gluščevića, poslednji srpski učesnik programa Settimana Internazionale della Critica bio je film „Ničije dete“ Vuka Ršumovića, koji je na 71. festivalu u Veneciji 2014. zabeležio apsolutni trijumf. Osvojio je tri priznanja – glavnu nagradu publike koja se dodeljuje za najbolji film, i nagrade dva žirija kritike.

Bonus video: Robertu Benjiniju uručena nagrada za životno delo na festivalu u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar