Foto: Dario Konstantinović

Svetska premijera srpskog filma "Da li ste videli ovu ženu?", koji potpisuju Dušan Zorić i Matija Gluščević, održana je danas na 79. Venecijanskom festivalu, u okviru selekcije "Nedelja kritike".

Film „Da li ste videli ovu ženu?“ naše je prvo ostvarenje posle čak osam godina koje je uvršćeno u selekciju „Nedelja kritike“ na Mostri, zbog čega je rediteljski tandem „uzbuđen i srećan što im se dugogodišnji rad isplatio“, kako su nedavno priznali u razgovoru za Nova.rs.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanje Maja Gojković prisustvovala je danas svetskoj premijeri i tom prilikom istakla da je izuzetno važno da je Srbija, posle 8 godina prisutna na jednom od najprestižnijih festivala u oblasti filma.

– Imajući u vidu da je Venecijanski filmski festival i najstarija smotra filma na svetu, ovo predstavlja veliki uspeh za Srbiju, srpski film, ali i za ove mlade reditelje – rekla je Gojković.

Venecijanska međunarodna nedelja filmske kritike, koje se ove godine održava 37. put, od 31. avgusta do 10. septembra, na programu ima izbor od sedam debitantskih filmova u konkurenciji i dva van takmičarskog programa.

Foto: Dario Konstantinović

Bonus video: Robertu Benjiniju uručena nagrada za životno delo na festivalu u Veneciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar