Foto: Non-Aligned_Films Scena iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“

Debitantski igrani film "Da li ste videli ovu ženu?" rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića premijerno će biti prikazan Venecijanskom filmskom festivalu, koji se po 79. put održava od 31. avgusta do 10. septembra.

Debitantsko ostvarenje Zorića i Gluščevića „Da li ste videli ovu ženu?“ donosi storiju o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da „iskoči iz svoje kože“.

Foto: Non-Aligned_Films Scena iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“

Glavna rola poverena je hrvatskoj glumici Kseniji Marinković, a u filmu igraju i Isidora Simijonović, Boris Isaković, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra…

Baš u ostvarenju „Da li ste videli ovu ženu?“ glumac Vlasta Velisavljević, koji je preminuo krajem marta 2021. godine, ostvario je svoju poslednju ulogu na velikom platnu.

Tandem koji je potpisao film – Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i dok će njihovo debitantsko dugometražno ostvarenje imati svetsku premijeru u Veneciji, njihovi prethodni poduhvati – kratki filmovi „Strano telo“ (2018) i „Loop“ (2017) premijerno su prikazivani takođe u Veneciji, odnosno Lokarnu.

Produkciju filma „Da li ste videli ovu ženu?“ potpisuje Čarna Vučinić ispred srpske kompanije „Non-Aligned Films“, uz saradnju sa Radio-televizijom Srbije, Fakultetom dramskih umetnosti i zagrebačkom producentskom kućom „Dinaridi Film“, i podršku Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Foto: Non-Aligned_Films Scena iz filma „Da li ste videli ovu ženu?“

Film će u Veneciji biti prikazan u okviru takmičarskog programa „Nedelje kritike“, u kojem je jedno srpsko ostvarenje poslednji put uvršćeno još 2014. godine. Bilo je to debitantsko ostvarenje Vuka Ršumovića „Ničije dete“.

Podsetimo, Venecijanska smotra je najstariji filmski festival na svetu, koji datira iz 1932. Uz Kan i Berlin posredi je jedan od tri najuglednija festivala na svetu.

Nedavno je objavljeno da će žirijem smotre na Lidu predsedavati američka glumica Džulijan Mur, a sajt „Dedlajn“ javio je da će Mostru otvoriti novi film Noe Baumbaka „White Noise“, u kojem igraju Adam Drajver i Greta Gervig.

Čuvena francuska glumica Katrin Denev biće na 79. Venecijanskom filmskom festivalu nagrađena Zlatnim lavom za životno delo.

Bonus video: Dolazak žirija na Venecijanski filmski festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar