Sloboda Mićalović u predstavi Čikago, predstava, mjuzikl Čikago
Sloboda Mićalović u predstavi Čikago Foto: Miloš Kodemo/Nemanja Miščević/Pozorište na Terazijama

Kultni mjuzikl "Čikago" u režiji Kokana Mladenovića biće 300. put izveden u nedelju 23. januara na sceni Pozorišta na Terazijama, a to će ujedno biti i poslednje izvođenje za glumicu Slobodu Mićalović koja je na nadahnut, kreativan i upečatljiv način oživela lik Roksi Hart.

„Čikago“ je jedan od najpopularnijih brodvejskih mjuzikla u kome se prepliću strast, požuda, spletke, ubistva, šou biznis i potkupljive sudije i advokati. U njemu se na satiričan način govori o Americi iz vremena burnih dvadesetih godina prošlog veka.

Priča počinje kada neostvarena muzička glumica i pevačica Roksi Hart (Mićalović), koja sanja o uspehu na čikaškim pozornicama, ubija svog ljubavnika. U zatvoru sreće svog idola- slavnu Velmu Keli. Njih dve ne prezaju ni od čega da bi stigle do cilja u čemu im pomaže izrazito kurumpirani advokat Bili Flin…

Premijerno izvođenje u Pozorištu na Terazijama imao je 2006. godine. Nakon sjajnih kritika, nastavio je da se igra punih petnaest godina i postao jedna od najdugovečnijih predstava ovog teatra.

Bonus teatar: Sloboda Mićalović o ulozi u predstavi „Alisa u zemlji strahova“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare