Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Pozorište na Terazijama organizovalo je svečanu proslavu na kojoj su dodeljene godišnje nagrade za 2020. i 2021. brojnim umetnicima i saradnicima, a prestižno priznanje za glumačku bravuru koje nosi ime velikog glumca Janoša Tota poneli su Žarko Stepanov za predstavu "Sa druge strane jastuka" i Tanja Bošković za ulogu Hene u mjuziklu "Flešdens".

– Janoš Tot je bio drug i brat svih nas. Neko ko nas je nadahnjivao. Bio je pun dobrote i časnosti. Imao je ogroman dar i hvala Bogu pa smo imali prilike da budemo u njegovom društvu. Važna je bila finoća duha koju nam je darivao – kazala je između ostalog glumica.

Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Dragan Vujić Vujke dobio je priznanje za 30 godina karijere u ovom tetaru.

– Ovo je jedna vremenska mašina. Prošlo je mnogo toga od te davne 1988. godine, mnogo ljudi je bilo tu, neki su i dalje tu. Dao bih jedan predlog s obzirom na činjenicu da ovo pozorište traje i trajaće još dugo, da naš teatar ponese ime Pozorište na Terazigrarijama, jer se mi ovde igramo. Kada sam kod kuće prolazio ovu moju postkovid budalaštinu, malo sam rekapitulirao šta sam sve ovde igrao. Generacije znaju onaj film „12 žigosanih“, e ovo je „12 igrosanih“ – među njima su „Cigani lete u nebo“, „Naki to vole vruće“, „Čikago“, „Mama mia“… Kada odigrate ovakve likove i kada se probudite svako jutro, osećete se srećnim što ste deo ovog pozorišta koje treba da čuvamo. Moj moto je: „Na cilj može da stigne samo onaj koji ga ima“ – poručio je Vujke i dobio gromoglasni aplauz.

Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Među nagrađenima su i Slaven Došlo, Milena Živanović, Slobodan Stefanović, Miroljub Turajlija i mnogi drugi. 

Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Direktor Aleksandar Đaja podsetio je na uspehe Pozorišta na Terazijama u ovim nemilim vremenima i na premijere komada „Mama mia“, „Sa druge strane jastuka“ i „Flešdens“ koje se i danas prodaju na kartu više. Kako je istakao, publika će za vikend gledati obnovljenu predstavu „Fantom iz opere“, a otkrio je i da se piše libreto za mjuzikl na pesme legendarne Yu grupe.

Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Bonus video: Tanja Bošković: Nedostaje mi bife Ateljea 212

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar