Foto: Promo

Međunarodni salon stripa počinje danas u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra, i trajaće do 9. oktobra. 18. izdanje salona neće biti takmičarskog karaktera, već je profilisano kroz izbor izložbi iz stalnih galerijskih postavki, promocije strip izdavača i prateće programe festivala.

Iako, ove godine ne možemo računati na redovni takmičarski i nagradno revijalni program, stiču se uslovi da se realizacijom postojećeg koncepta, osvetle najvažniji vrednosni momenti jednog ovako obimnog i, za devetu umetnost u našem regionu, programski sveobuhvatnog festivala, kakav je Međunarodni salon stripa SKC Beograd , saopštili su organizatori.

Foto: Promo

Međunarodna izložba pobedničkih radova sa dosadašnjih konkursa salona stripa Grand Prix Salona 2003 – 2019. predstavlja najesencijalniji segment Salona stripa kao umetničkog projetka. Reč je o preseku kvaliteta strip umetnosti u poslednjih dvadesetak godina, ako ne u svetskim i šire evropskim ono sigurno u regionalnim okvirima, kao i na nivou domaće umetničke scene, dodaje se.

Foto: Promo

Dokumentarna izložba Laureati Salona 2003 – 2019, predstaviće neke od najznačajnijih domaćih autora i pioniria srpskog stripa. Među njima su Zoran Janjetov, Aleksandar Zograf, Žika Bogdanović, Aleksa Gajić i drugi.

Programi promocija strip izdavača, razgovori sa autorima i gostima, potpisivanje albuma posetiocima i prateći programi biće realizovani u Velikoj Sali SKC-a u periodu od 20. do 24. septembra.

Foto: Promo

Festival traje od 16. septembra do 9. oktobra. Festivalski prostori biće otvoreni za posetioce od 11.00 časova.

Otvoren glavni program dvostrukog izdanja festivala BITEF:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar