Triler “Stari”. Foto:promo

Novi triler reditelja i scenariste Em Najta Šjamalana "Stari" biće prikazivan u srpskim bioskopima od 29. jula, najavio je danas distributer Taramaunt.

„Šjamalan predstavlja zastrašujući, misteriozni novi triler o porodici koja provodi odmor na tropskim ostrvima, i koja otkriva da osamljena plaža na kojoj su se nekoliko sati odmarali dovodi do toga da na neobjašnjiv način ubrzano ostare … smanjujući čitav njihov život u jedan jedini dan“, saopštio je Taramaunt.

Reditelj poznat, između ostalih, po „Šestom čulu“ (1999) i „Podeljenom“ (2016) zasnovao je na francuskom stripu „Sandcastle“ Pjera Oskara Levija i Frederika Petersa svoj novi film „Stari“ (Old) u kome igraju Gael Garsija Bernal, Viki Krips, Rufus Sivel, Ken Lung, Niki Amuka-Bird i drugi.

Početak prikazivanja filma u svetu zbog pandemijskih prilika bio je pomeren sa početka ove godine na 23. jul, a „Stari“ je u inostranstvu zaradio polovične kritike, u kojima se ističu Šjamalanove zanimljive ideje i njihovo nespretno sprovođenje. Tako je uticajni časopis Varajeti primetio da Šjamalan „ne istražuje ideje već ih razbacuje po zidu“, dok je kritika Čikago san tajmsa opisala triler kao „predugačku epizodu “Zone sumraka“ samo sa boljim budžetom i lokacijom snimanja“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar