Foto: Vreme smrti/promo

Nakon serija "Korena" i "Vreme zla", sledi poslednji deo sage, "Vreme smrti" po romanu Dobrice Ćosića, kreatora serije Gorana Šušljika, a u produkciji United Media. Od 20. februara u okviru EON Video kluba gledaoci će premijerno moći da bindžuju 15 epizoda. Emitovanje serije očekuje se na televiziji Nova početkom marta.

„Vreme smrti“ je režirao Ivan Živković, scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, direktor fotografije je Marko Mladenović, a izvršni producenti su Goran Šušljik i Nikola Pantelić, ispred producentske kuće „Eye to Eye“.

Foto: Vreme smrti/promo

Radnja je smeštena u vreme Prvog svetskog rata i prati najdramatičnijie i najuzbudljivije događaje odigrane na ovim prostorima.

Foto: Vreme smrti/promo

Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika, započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije ali i dovela Srbiju pred tragičan izbor.

Kapitulacija i gubitak identiteta i države i naroda ili otpor nesagledivo većem i snažnijem neprijatelju. Ratna drama, serija „Vreme smrti“, priča priču o ljudima koji pokušavaju da se odbrane i sačuvaju ono u šta veruju da mora da se sačuva – dostojanstvo i volju da se preživi.

Foto: Vreme smrti/promo

Junaci „Vremena smrti“ nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Foto: Vreme smrti/promo

Među glavnim junacima, osim članova porodice Katić, javljaju se brojne istorijske ličnosti poput Živojina Mišića, Nikole Pašića, regenta Aleksandra Karađorđevića.

Foto: Vreme smrti/promo

U kasnu jesen 1914, u selu Prerovu, odakle potiču glavni likovi i porodica Katić, dobošar poziva meštane da čuju imena ranjenih, poginulih i nestalih. Tu je Aćim Katić, bivši radikalski prvak i seoski gazda, sa sinom Đorđem, trgovcem, dok je njegov unuk, Đorđev sin jedinac, Adam, na frontu. Tu je i Tola Dačić, prvi Aćimov komšija, siromah i nadničar. Četiri sina je ispratio u rat, a jedan je već poginuo. Na njihovo ogromno olakšanje, Katića i Dačića nema na spiskovima…

Od 20. februara u okviru EON Video kluba bindžujte 15 epizoda serije, koje se nalaze u okviru istoimenog kataloga, po ceni od 690 dinara. Uslugu možete da aktivirate putem MojSBB naloga, pozivom Kontakt centra na 19900.

Bonus video: Čuvari formule prikazani u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar