„Semper idem“ najbolja predstava Sterijinog pozorja

Kultura 04. okt. 202013:46 > 13:47
Podeli:
Sterijino pozorje predstava Gorčina Stojanovića "Semper Idem", Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Predstava "Semper idem" Narodnog pozorišta iz Sombora, u režiji Gorčina Stojanovića, po romanu Đorđa Lebovića, najbolja je predstava ovogodišnjeg Sterijinog pozorja, odlučio je žiri. Nagradu publike 65. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu dobilo je ostvarenje "Ko je ubio Dženis Džoplin?" Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

Sterijinu nagradu za tekst savremene drame dobio je Dimitrije Kokanov za „Kretanje“ Novosadskog pozorišta, a za dramaturgiju Slobodan Obradović za „Radničku hroniku“ Petra Mihajlovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.

Nagrade za glumačko ostvarenje pripale su Jeleni Ilić i Aleksandru Đinđiću za uloge u predstavi „Kretanje“, Kristi Sorčik za ulogu u predstavi „Gustav je kriv za sve“ pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice i Marku Markoviću za ulogu u predstavi „Semper Idem“.

Nagrada za scenografsko ostvarenje pripala je Mariji Kalabić za predstavu „Radnička hronika“, a nagrada za kostimografsko ostvarenje Seleni Orb za predstavu „Kretanje“.

Nagrada za originalnu scensku muziku pripala je Drašku Adžiću za predstavu SNP-a „Smederevo 1941“, a nagrada za scenski govor ansamblu predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin?“.

Ovogodišnje Sterijino pozorje, čije održavanje je dva puta odlagano zbog epidemije virusa korona, održano je pod motom „Stvarnost – čudnija od mašte“.