Foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Hrvatski kantautor Darko Rundek održaće 8. i 9. februara naredne godine u Mts dvorani dva koncerta s Big Bendom RTS-a, saopštila je kuća Long plej.

Biće ovo prvi nastupi Rundeka u plodnoj karijeri s našim orkestrom koji slavi jubilej – 75 godina postojanja.

Na koncertima u Beogradu muzičar će, uz pratnju Big benda, predstaviti prošlogodišnji album „Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a – za vašu posljepodnevnu razonodu„.

Foto: Promo

Taj album je poneo nagradu „Porin“ za najbolje pop izdanje u 2022.

– Album je vrlo dobro primljen. Bio sam ugodno iznenađen pažnjom i priznanjima koje je dobio, jer je džez obično manje primećen žanr. Nisam nešto lud za nagradama, ali mi je drago da povremeno dobijem neku. One su znak da neko ceni to što radim – kazao je Rundek.

Međutim, za beogradske koncerte sve te numere doneće u novom ruhu i u raskošnim aranžmanima, uz Rundekovi hitovi, kako iz perioda dok je predvodio Haustor, tako iz solo karijere, poput „Bi mog’o da mogu“, „Ruke“, „Apokalipso“, „Ena“, „Šejn“, „Šal od svile“…

– Vrlo sam radoznao i veselim se saradnji sa Big Bendom RTS-a. To je izvrstan orkestar sa mnogo dobrih solista. Veselim se takođe novoj vrsti susreta sa jedinstvenom beogradskom publikom. Naravno da je izazov svirati sa tako velikim muzičkim formacijama – priznaje Rundek, koji će u Beograd doći s Igorom Pavlicom, svojim starim koncertnim drugom u ulozi pratećeg vokala, trubača i sketera, i Majom Rivić, koja je poznata kao vokalna solistkinja Mimika Orkestra.

– Oni će malo ublažiti kontrast u odnosu na ono što se od mene obično može videti i čuti. Publika može očekivati puno zanimljivih i raznolikih pesama naslikanih bogatim i sjajnim bojama džez orkestra i elegantnog „croonera“ u kojeg se uživljava moja malenkost – najavljuje  Darko Rundek.

Bonus video: Kako se sluša koncert

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar