Foto: Ivan Dinić/Nova S

To je jednostavno domet ove vlasti i njihovo shvatanje kulture, kaže Nebojša Romčević, dramski pisac i profesor Fakulteta dramskih umetnosti nakon što je otkriveno da su formalni organizatori kontraprotesta sa bakljama dobijali novac iz budžeta namenjen promovisanju kulturnih sadržaja.

– To je njihovo shvatanje kulture. Ovo u čemu živimo nije čak ni diktatura, to je parodija diktature. Ganut sam malenkošću njihovog domašaja. Oni mogu da dodaju još malo sejanja straha i malo navijačke estetike, još baklji, još buke i psovanja majke, to je ta gradacija, i to je sve – kaže Nebojša Romčević.

Organizovanje “bakljadi” na krovovima zgrada za njega je deo odraza šire slike.
– Sve zajedno je to jadna skupina poluinteligenata i kompleksaša jednog mehanizma na izdisaju. Moglo bi se reći da mi ih je već pomalo žao – dodaje Romčević.

Profesora FDU ne čudi ni to što je udruženje koje formalno stoji iza organizacije kontraprotesta dobijalo novac iz budžeta grada Beograda namenjen promovisanju kulture.

– To samo govori da se sva budžetska sredstva, ne samo za kulturu, budžeti za kulturu su mali, nego sav novac iz budžeta koristi isključivo za potrebe stranke. Mi nemamo državu, mi imamo stranku – zaključuje Romčević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare