Foto:Kulturni centar Beograda

Mladi talenti iz cele Evrope, polaznici Međunarodne akademije kamerne muzike „Colluvio“ 2023, ovog avgusta predstaviće remek dela kamerne muzike u gradovima: Gut Horneg, Metlika, Cerje, Ljubljana, Feldafing, Beč, Vesprem, Budimpešta, a turneja se završava tradicionalno u Beogradu.

Koncert u srpskoj prestonici je zakazan u utorak, 15. avgusta u 19 časova, u Galeriji SANU a učestvovaće kamerni ansambli koje čine muzičari iz Nemačke, Turske, Srbije, Norveške, Ukrajine, Hrvatske, Kanade, Španije i Južne Koreje.

Colluvio je radionica kamerne muzike gde se susreću mladi umetnici širokih shvatanja. Svakog leta od 2001. godine, između devet i dvanaest odabranih mladih talenata iz celog sveta okupi se na ovoj akademiji. Oni se biraju putem audicije, a specifičnost ovih susreta je u tome, da se mladi muzičari tada upoznaju i prvi put sviraju zajedno. U roku od deset dana uspevaju da pripreme, za koncertno izvođenje, neka od najkompleksnijih dela kamerne muzike. To uspevaju zahvaljujući njihovom visokom muzičkom nivu i posebnoj atmosferi, odnosno metodi Colluvio.

Nakon majstorskih kurseva na imanju Gut Horneg u Južnoj Štajerskoj (Austrija) zajedno kreću na koncertnu turneju koja ove godine obuhvata koncerte u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji.

Bonus video: Klavir koji sam svira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar