Buč Kesidi Arsenal fest Foto:Predrag Petrović

‘‘Bilo je prelepo, za 45 minuta svirke dobili smo sve što smo poželeli. Kao da smo imali samostalni koncert, a ne festivalski‘‘, nisu za Nova.rs skrivali svoje oduševljenje, Luka i Zoran iz pančevačkog indi pop benda Buč Kesidi.

Čast, da na Mejn stejdžu ozvaniče početak 12. izdanja Arsenal festa, pripala je bendu Buč Kesidi, koji poslednjih godina obara rekorde na koncetima po zemlji i regionu.

Dočekani gromoglasnom podrškom, uglavnom mlađe publike, Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal) otvorili su festival svojim hitom ‘‘Euforija‘‘ i odmah stvorili upravo euforičnu atmosferu.

Buč Kesidi Arsenal fest Foto:Predrag Petrović

Publika je uz ovacije ispratila sve pesme, a nizali su se hitovi ‘‘Subota uveče‘‘, ‘‘Nedelja ujutru‘‘, ‘‘Tiho‘‘, ‘‘Nema ljubavi u klubu‘‘, da bi ih na kraju, dobro raspoložena i zagrejana publika, vratila na bis, pa su svoj nastup završili jednom od najpoznatijih pesama ‘‘Đuskanje ne pomaže‘‘.

Prve utiske, odmah po završetku nastupa, Luka i Zoran podelili su sa našim portalom.

‘‘Ovo je predivno, prvi put otvaramo neki festival, a pogotovo jedan od najvećih u regionu. Hvala puno organizaciji koja nam je prepustila tu veliku čast. Nadam se da smo bili okej‘‘ bili su skromni momci iz Pančeva, a zatim odmah dodali, da je interakcija sa publikom ‘‘bila feneomenalna‘‘.

‘‘Atmosfera je bila predivna. Jedna stvar je samostalni koncert, to je nekakav rezultat tvoga rada, ali kada vidiš da ovako publika reaguje, stvarno smo imali osećaj kao da je naš samostalni koncert. Za 45 minuta svirke, dobli smo sve što smo poželeli‘‘, opisuje Zoran Zarubica.

Ovaj indi pop duo, već je poznat arsenalskoj publici. Oni su prvi put svirali 2019. godine, a taj koncert, kažu za Nova.rs, dao im je vetar u leđa. Iskreno dodaju, da su za tri godine od tada, ‘‘muzički sazreli‘‘.

Buč Kesidi Foto: Sofija Modošanov i Ivana Tešić/Arsenal Fest/Promo

‘‘Tada nismo znali šta nam se dešava i u jednom trenutku je krenulo baš jako. To je jedan od prvih koncerata, kada smo samo nas dvojica izašli na binu. Vojko V. je izašao posle nas i bio u fazonu ‘ljudi moji, Buč Kesidi, šta je ovo!?‘ . Sećam se da nas je Vojko šatautovao (engl shout-out – reklamiranje drugih, prim.aut.), da mu se baš dopalo, tako da je bila strava energija. To nam je dalo vetar u leđa, super je bilo. I dalje baš gotivimo Vojka‘‘, rekli su vidno raspoloženi Luka i Zoran posle svog nastupa.

Oni su istakli da im nije bilo teško da naprave set listu svojih pesama, i u šali dodali ‘‘to je lako kad imaš samo dva albuma‘‘.

Buč Kesidi Arsenal fest Foto:Predrag Petrović

Na kraju su otkrili i da uveliko pripremaju novi album, koji će, prema njihovim očekivanjima, izaći do kraja godine.

‘‘Biće puno novih pesama, osetiće se da su naše pesme i da jeste neki naš fazon. Ali, biće i nekih drugačijih, malo ćemo da eksperimentišemo sa stvarima koje do sada nismo radli‘‘, bili su tajanstveni momci iz Buč Kesidija, koji su zasluženo opravdali sva očekivanja arsenalske publike.

Bonus video: Prvo veče Arsenal festa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar