Žikica Simić, radio emisija Leto u gradu
Žikica Simić Foto: Radio Beograd/Promo

Nova emisija rok kritičara i publiciste Žikice Simića pod nazivom "Leto u gradu" počeće da se emituje od sutra na Radiju Beograd 2, saopšteno je iz ove radiodifuzne ustanove.

Novi radijski poduhvat Žikice Simića deo je letnje šeme ove stanice, a biće emitovan ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom sa početkom u 12 časova i 5 minuta.

„Leto u gradu“, u trajanju od 50 minuta, zamišljena je kao muzička emisija sa komentarima koji se odnose na istoriju i popularnu kulturu, dok će jednom nedeljno Žikica Simić u studio dovoditi i gosta, koji će upoznati slušaoce sa svojim muzičkim izborom ili preporučiti neki letnji muzički događaj.

Nekadašnji voditelj kultne emisije „Tajanstveni voz“ na Studiju B, odnosno „Dole na uglu“ na B92 već pet godina na Radio Beogradu 2 uređuje i vodi „Neonsku dugu“. Pored nove emisije „Leto u gradu“ Simić nastavlja i sa „Neonskom dugom“, koja je na programu nedeljom od 18 časova.

Žikica Simić, radio emisija Leto u gradu
Žikica Simić Foto: Radio Beograd/Promo

Publicista, rok kritičar, kolumnista, koji je radio i kao psihijatar u CZ-u, laureat je nagrade „Tanja Petrović“ za izuzetan doprinos afirmaciji kulture i umetnosti za 2014. godinu. Knjugu „Električna zastava“ objavio je dve godine ranije, a 2018. o Žikici Simiću je snimljen dokumentarni film „Pobednici su dosadni“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar