Predstava "Pukotine" foto: Promo

Dramom "Pukotine" Mine Petrić večeras u 20 sati će početi ciklus javnih čitanja pod nazivom "Parobrodske priče" u Ustanovi kulture Parobrod, najavljeno je iz ove ustanove kulture.

„Parobrodske priče“ predstavljaju nastavak programa javnog čitanja dramskih dela nazvanog „Biseri iz upravničkih fioka“. U okolnostima epidemije već duže od godinu dana je pozorišna produkcija značajno smanjena, teatar se bori za opstanak, a dramski umetnici su prinuđeni da čekaju. Tokom novog ciklusa javnih čitanja savremenih srpskih drama će pisci, reditelji i glumci, mahom mladi, moći da se susretnu sa publikom i da održe plamen stvaralaštva kroz svedenu, intimnu formu i da preispitaju i prenesu najbolje, još neizvedene drame savremenih srpskih autora, objašnjavaju u Parobrodu motive za ovakav program.

Prva u ciklusu je drama „Pukotine “ Mine Petrić sa pričom smeštom u zimu 1877. godine, uoči drugog srpsko-turskog rata, u Višu žensku školu. Životi tri učenice škole se prepliću, a one u završnoj godini traže način da ostanu zajedno, ali i da ispune svoje individualne sudbine koje ne odgovaraju zadatim obrascima i onome što se sme u društvu u tom trenutku, navodi se u opisu predstave.

Rediteljka komada je Nevena Mijatović, a likove iz „Pukotina“ dočaravaju Nina Perišić, Anđela Kribl, Jana Ivanović, Đorđe Mišina, Alisa Radaković i Tatjana Popović.
Urednica programa je Ana Tomović, a ulaz je slobodan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar