Elina Garanča
Elina Garanča; Foto: EPA/HERBERT NEUBAUER

Letonski mecosopran Elina Garanča nastupiće 4. jula u 21 sat na stadionu Tašmajdan u Beogradu, u koncertnoj verziji opere "Karmen" kompozitora Žorža Bizea.

Kako je osaopšteno iz „Skaj mjuzika“, koji je organizator događaja sa Belefom, Garanča dolazi prvi put u Beograd.

Uz nju će nastupiti mladi sopran Marija Jelić u ulozi Mikaele, čileanski tenor Džonatan Tetelman i bas Kostas Smoriginas iz Litvanije.

Pratiće ih orkestar Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Karela Marka Čišona.

– Za mene je ovaj nastup pravo zadovoljstvo, ali i velika odgovornost.

Srećna sam što će beogradska publika imati priliku da čuje najvećeg mecosoprana današnjice uz izvanredne soliste, dirigenta i orkestar SNP. Beograd zaista postaje centar svetske operske umetnosti – rekla je Marija Jelić.

Elina Garanča
Elina Garanča; Foto: EPA/STEPHANIE PILICK

Poznata po svetlom i živopisno čistom glasu, besprekorne elegancije i perfekcionističkog pristupa, Elina Garanča je od debija 2003. odigrala 140 predstava i 18 uloga, od kojih se izdvaja Karmen u Kraljevskoj operi Kovent Garden u Londonu i Metropoliten operi u Njujorku. Bečka opera joj je dodelila prestižno priznanje „Kamerni pevač“.

Uprkos impresivnoj biografiji, Garanča ne voli da je nazivaju zvezdom. “To se može u tenisu, ali ne i u umetnosti“, prenose  organizatori koncerta njene reči.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar