Predstava Vlast Foto: Željko Jovanović

Publika je velikim aplauzom nagradila ansambl predstave „Vlast“ (i sabrana nedela), Nušićev komad u adaptaciji i režiji Milana Neškovića, koji je premijerno izveden na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Reč je o predstavi koja je zasnovana na nedovršenom tekstu slavnog komediografa i delovima iz još nekoliko njegovih komedija koje se bave temom vlasti.

Predstava Vlast Foto: Željko Jovanović

I dok se Nušić na duhovit način bavio problemima i funkcionisanju vlasti u vreme vladavine dinastije Obrenović, u Neškovićevoj verziji,u dramaturgiji Tijane Grumić, u središtu je priča o ljudskoj prirodi i o tome kako vlast ulazi u svakog pojedinca i i grupu. Zaplet je baziran na porodici kojoj se „posrećilo“ da joj zet bude izabran za ministra, i to otvara apetit ambicija njenih članova…

#related-news_1

Nova „Vlast“ je mešavina žanrova, čije je najjače oružje glumačka ekipa Aleksandar Srećković, Ivan Bosiljčić, Nikola Rakočević, Dimitrije Dinić, Vanja Ejdus i Zorana Bećić Đorđević, koji su odigrali oko tridesetak likova i na kraju su nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

Milan Nešković je uradio i izbor muzike, kao i video rad u saradnji sa agencijom „Super Dot“, kostimograf je Marina Medenica Vukasović, scenograf Andreja Rondović, lutke je izradila Marija Tavčar, dok je za scenski govor bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović.

Bonus video: Predstava – Te noći sam je video

Tokom ovog meseca, „Vlast“ (i sabrana nedela) igraće se 21. i 28. novembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar