Pozorišna scena na Tašmajdanu, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bina nalik onima za koncerte, stolice sa natpisom Beogradska arena, to je naš reporter zatekao obilazeći stadion Tašmajdan koji će od sutra postati pozorišna večernja scena.

Manifestacija Beogradska letnja scena, u kojoj učestvuju gotovo sva beogradska pozorišta i nekoliko teatarskih kuća iz Srbije, počeće u 18 časova izvođenjem predstave Pozorišta lutaka Pinokio „Maks Metalik“ na Maloj sceni, dok će pravo otvaranje biti u 21 čas na večernjoj sceni sa mjuziklom „Mama mia“ Pozorišta na Terazijama.

Pozorišna scena na Stadionu Tašmajdan Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Isti predstava biće izvedena i drugog dana, da bi potom program bio nastavljen predstavom Beogradskog dramskog pozorišta „Trpele“ Milene Depolo i Bobana Skerlića, koja je na repertoaru 27. i 28. juna. 

Pozorište na Tašmajdanu, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pozorište „Boško Buha“ izvešće 29. juna komad „Pošteni provalnik“ Daria Foa u režiji Milana Karadžića, dan kasnije na repertoaru je „Seviljski berberin“ Đoakina Rosinija u režiji Ivana Klemenca i izvođenju ansambla Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Mala pozorišna scena, Stadion Tašmajdan, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Paraleleno sa predstavama na večernjoj sceni, predstave za decu biće igrane na maloj sceni. Do 20. jula, ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, publika će moći da pogleda više od 40 izvođenja.

Letnja pozorišna scena, Stadion Tašmajdan, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Cena ulaznica za predstave  na večernjoj sceni je 500 dinara, a za predstave na maloj sceni 250 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni stadiona Tašmajdan, putem interneta i u matičnim pozorištima. Medicinskim radnicima omogućen je slobodan ulaz na sve predstave.

Ulaz u pozorište na Tašmajdanu, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Više detalja o programu možete pročitati ovde. Govoreći za naš portal o igranju predstava na Tašmajdanu, glumci Boda Ninković, Marko Janketić i Svetozar Cvetković istakli su da je „važno da postoji mogućnost da negde igraju, ali da to bude na dostojanstven način“. Dramski pisac i direktor Zvezdara teatra Duško Kovačević rekao je da je igranje predstava na Tašmajdanu prva pomoć.  

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare