Katarina Radivojević, Cona iz Nečiste krvi Foto: Promo

“Postoji ogromna i vrlo detaljna tehnička specifikacija koja se tiče isporuke filma i ostalih materijala Netflixu koja je dosta komplikovana i koja je sama po sebi bila izazov”, kaže producentkinja Snežana van Hauvelingen

U ponedeljak, 17. januara, deo filmskog programa Netfliksa postaće i srpski film „Nečista krv – Greh predaka“ u režiji Milutina Petrovića, sa engleskim nazivom Bad Blood.

„Greh predaka“ je nastao u produkciji produkcijske kuće “This and That Productions” na čijem se čelu nalaze producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković.

– Mi smo veoma uzbuđeni da je film osvanuo na najprestižnoj svetskoj platformi. Kao produkcija smo, zajedno sa svim vrhunskim autorima i sjajnim glumcima dali sve od sebe da snimimo film koji će po svom kvalitetu biti u liniji sa svetskim produkcijama. Veliko je zadovoljstvo da nakon teškog posla i ogromnog truda koji je uložen, dođe ovako veliko priznanje – kaže za “Novu” Snežana van Hauvelingen.

Film govori o jednom periodu istorije srpskog naroda, scenario i kontekst u kom se radnja filma dešava je priča o Balkanu koja se tiče više naroda, pa se tako mogu videti mnogobrojni međunarodni glumci i čuti turski i albanski jezik pored, srpskog.

– Uvek je najbolje pričati lokalnu i autentičnu priču koja može da komunicira i putuje po svetu. Mislim da je ova činjenica bila veoma značajna za akviziciju baš našeg filma, kao i napori koje su uložili naši partneri iz kompanije “Videmite”. Pored toga, postoji ogromna i vrlo detaljna tehnička specifikacija koja se tiče isporuke filma i ostalih materijala Netflixu koja je dosta komplikovana i koja je sama po sebi bila izazov. Što se tiče značaja za našu produkciju, ova saradnja sa Netfliksom će nam omogućiti da lakše plasiramo naše buduće projekte na njihovoj platformi i zbog toga smo jako uzbuđeni – dodaje Snežana van Hauvelingen.

Foto:Promo

Milutin Petrović i Goran Stanković su se jako dugo pripremali za rad na “Nečistoj krvi”. Počevši od analize svih Borinih dela, zatim istorijskijh okolnosti tog vremena, a potom i temeljnog rada sa svim autorima i glumcima kako bi serija imala homogenost i kako bi sve vreme pričali istu priču, jer su odvojeno režirali po pet epizoda.

– Zajedno smo radili kasting, probe sa glumcima, zajedno smo radili sa scenografom, kostimografom i direktorima fotografije kako bi i vizuelni stil bio ujednačen. Mislim da smo uspeli u tome da ispričamo jednu izuzetno kompleksnu sagu koja je duboko utkana u naše korene i da to uradimo na jednom produkcijskom nivou koji je očigledno dovoljno visok da dobije svoje mesto na najvećoj svetskoj platformi – kaže za “Novu” reditelj i producent Goran Stanković.

Bonus video: „Nečista krv“: Novo ruho, stara ćud – gosti Goran Stanković i Vukašin Obradović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar