Film "Necista krv – Greh predaka"
Foto: KomunikArt

Kada sam bila u Britaniji postala sam svesna koliko mnogi nisu upoznati sa našom istorijom, neki ne znaju ni da smo bili pod Turcima, a kamoli o našim običajima, osećanjima, karakteru... "Nečista krv" govori i o patrijarhatu i pravima žena i njihovoj snazi, zato je jako važno što će biti na Netflixu", kaže Anđela Jovanović za Nova.rs.

Glumica, koja u filmu rađenom po scenariju Vojislava Nanovića, tumači ulogu Tašane najavila je da će ostvarenje stići na platformu 17. januara.

– Ovo je velika stvar za našu kinematografiju, ali i za našu zemlju! Film „Nečista krv“ prikazuje važan deo naše istorije, kulture i zaostavštine. Sada će o svemu tome moći da sazna i vidi publika širom sveta. Nadam se da će naše ostvarenje da probije barijeru i za druge projekte iz Srbije – istakla je za naš sajt Jovanovićeva.

„Nečista krv – greh predaka“ je porodična saga koja prati život bogatog predvodnika hrišćanske manjine u Vranju 19. veka, Hadži Trifuna (Dragan Bjelogrlić), koji pokušava da održi svoje bogatstvo i moć radeći stvari sa užasnim posledicama po porodicu i dve njene naredne generacije.

Anđela Jovanović u ulozi Tašane
Anđela Jovanović u ulozi Tašane Foto: Promo

Tumačeći ulogu Tašane u filmu „Nečista krv – greh predaka“, kao i u istoimenoj seriji, Anđela Jovanović pokazala je svu punoću glumačkog izraza, iskrenu emociju i dubinu koju imaju glumice sa dugogodišnjim stažom na velikom platnu. Ćerka Dragana Gagija Jovanovića i Branke Pujić izašla je iz senke svojih roditelja, noseći sve znanje i poštovanje prema onome što je neminovno nasledila, ali gradeći svoj put.

Film Milutina Petrovića verno oslikava društvo i kulturu u Srbiji toga vremena, a glumica za Nova.rs kaže da je u svaki segment ostvarenja uložen veliki trud i da je to s razlogom prepoznato.

– Važno je da se napokon vidi koliko je naša kinematografija napredovala. Celokupan projekat ovog filma je dragocen. Počev od dela Bore Stankovića, zatim scenarija Vojislava Nanovića, režije Milutina Petrovića, pa celokupne glumačke ekipe u kojoj su ujedinjeni brojni glumci iz naše zemlje, ali i regiona i šire, do kostima, kamere, i svih drugih činilaca ovog ostvarenja. Smatram da je „Nečista krv“ odličan odabir da bude prvi film na srpskom jeziku na najvećoj filmskoj platformi kakav je Netflix i ponosna sam na celu ekipu – zaključak je mlade glumice.

Bonus video: Izložba kostima iz TV serije „Nečista krv“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare