Foto: Martin Harris / Capital pictures / Profimedia

Vilko Džonson, legendarni gitarista grupe Dr. Feelgood, preminuo je u svojoj kući, saopštila je njegova porodica, a prenosi "Gardijan".

Vilko Džonson, gitarista Dr Feelgooda, benda koji je uticao na britanski pank pokret, umro je u 75. godini. U saopštenju objavljenom na njegovim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama kaže se da je umro kod kuće 21. novembra.

Džonsonu je 2013. dijagnostikovan rak pankreasa u kasnoj fazi i odlučio je da ne prima hemoterapiju. Te godine mu je rečeno da mu je ostalo još devet do 10 meseci života.

Ipak, 2014. je objavio album „Going Back Home“, u saradnji sa Who’s Roger Daltrey. Kasnije te godine je objavio da mu je rak otklonjen nakon velike operacije uklanjanja tumora od tri kilograma.

Intenzivan, brutalan pristup ritam i bluzu dr Feelgooda, imao je veliki uticaj na britansku pank muziku koja će se pojaviti 70-ih i 80-ih. Džonson je ostao sa bendom tokom  prva četiri albuma, od kojih su poslednja tri bila u prvih 20 na listi albuma u ​​Velikoj Britaniji. Sukobi u  bendu doveli su do njegovog rastanka sa grupom.

Bonus video: Komemoracija Gorica Nešović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar